Animatiepad d.m.v. bewaarde tekenzones

Locatie

Creëer animatiepad d.m.v. bewaarde tekenzones

Model > Creëer animatie

Je kan een animatiepad creëren door meerdere bewaarde tekenzones aan elkaar te koppelen. De camera zal in dat geval de verschillende aanzichten in de reeks achtereenvolgens doorlopen. Het resultaat van dit commando is een animatiepad van het type “Vrije vlucht” (zie Types animatiepaden).

Naast bewaarde tekenzones kan je ook padobjecten gebruiken om een animatiepad te creëren. Zie Animatiepad d.m.v. selectie.

Om een animatiepad te creëren door middel van bewaarde tekenzones:

Creëer een bewaarde tekenzone voor elke cameraweergave langs het pad van de animatie. Zie Bewaarde tekenzones creëren.

Zet bij Actieve projectie in de Weergavebalk de tekening in een perspectief om de bewaarde tekenzone nadien in een animatie te kunnen gebruiken. Gebruik de gereedschappen Wandel door en/of Vlieg over om het aanzicht te wijzigen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster 'Creëer animatiepad' wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Beschikbare bewaarde tekenzones

Deze lijst bevat alle bewaarde tekenzones in het huidige bestand die geschikt zijn voor gebruik in een animatie. Klik op de kolomkop Naam om de tekenzones in de lijst alfabetisch te rangschikken.

Voeg toe >

Klik op deze pijl om één of meer geselecteerde items uit de linker- naar de rechterlijst te verplaatsen en te gebruiken voor het animatiepad; de items worden onderaan de lijst toegevoegd.

Voeg alles toe >>

Klik op deze dubbele pijl om alle items uit de linker- naar de rechterlijst te verplaatsen en te gebruiken voor het animatiepad.

< Verwijder

Klik op deze pijl om één of meer geselecteerde items uit de rechter- naar de linkerlijst te verplaatsen; deze tekenzones zullen niet in de animatie worden gebruikt.

<< Verwijder alles

Klik op deze dubbele pijl om alle items uit de rechter- naar de linkerlijst te verplaatsen.

Creëer animatiepad d.m.v.

De bewaarde tekenzones in deze lijst zullen worden gebruikt om het animatiepad te creëren. De camera zal de verschillende aanzichten doorlopen van boven naar onder in de lijst. Om de volgorde te veranderen, klik je op een item in de #-kolom en sleep je het omhoog of omlaag in de lijst.

Het animatiepad (van het type “Vrije vlucht”) wordt op de actieve ontwerplaag gecreëerd. Hoofdframes worden automatisch op de hoek en het toppunt van elke curve geplaatst. Ook verschijnt er aan het begin van het pad (in 2D) een driehoekige of (in 3D) een piramidale vorm die de cameraweergave aangeeft. Zie Animaties bewerken om het animatiepad te vervormen, de cameraweergaven te verfijnen en de snelheid langs het pad aan te passen.

Virtuele modellen

Een animatie in Vectorworks afspelen

Eigenschappen van animatiepaden

Een animatievideo creëren